Заподозреният за  извъншил атаката с мачете, защото се ядосал заради

...
Заподозреният за  извъншил атаката с мачете, защото се ядосал заради
Коментари Харесай

Разкриха причината за нападението в Париж

Заподозреният за  извъншил офанзивата с мачете, тъй като се ядосал поради преиздадените карикатури на пророка Мохамед, заяви вестник Le Parisien.
По информация на изданието, задържаният е пакистанец на име Али Х., роден през 2002 година Според източник на вестника той се е признал за отговорен. Мъжът си мислел, че постройката е на " Шарли Ебдо ", а хората, които атакува с нож, работят в сатиричния вестник.
Али Х. бил " надълбоко засегнат ", когато видял преиздадените карикатури на пророка Мохамед. Засега не е ясно дали е работил по напътствие на терористичната организация " Ал Кайда ", която по-рано заплаши, че ще повтори нападението над редакцията от 2015 година
Записите от камерите за наблюдаване демонстрират, че в петък сутринта обвиненият е минал няколко пъти около някогашната постройка на " Шарли Ебдо ".
 7 арестувани след офанзивата с мачете в Париж 7 арестувани след офанзивата с мачете в Париж
7 души са арестувани след вчерашното нахлуване в Париж. Основният обвинен е 18-годишен мъж от пакистански генезис. Полицията заяви,...
Вестникът показва, че животът на двамата ранени към този момент е вън от заплаха.
Инцидентът се случи в петък денем в 11-и регион на Париж, в който по-рано се обитаваше редакцията на сатиричното издание " Шарли Ебдо ", когато мъж атакува и рани с нож двама души.
Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен дефинира нападението като " ислямски тероризъм ".
Прокурорът на Париж Реми Ейтс заяви, че са арестувани двама мъже – хипотетичният причинител на нападението и човек, който евентуално е обвързван с него. По-късно AFP заяви за задържането на още 5 индивида в границите на следствието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР